Trapspecialist

nodig?

Trapadviseur.nl geeft u tips en advies over de aanschaf en renovatie van een trap. Daarnaast kunt u via deze website meerdere trapspecialisten vergelijken. Zo weet u waar u aan toe bent en zo kunt u tot wel 30% op de kosten besparen!

Vergelijk offertes Bespaar geld

De verschillende soorten trappen

Als u een nieuwe trap wilt laten plaatsen dan is het goed om te weten dat er vele verschillende materialen zijn waar u uit kunt kiezen. Ook kunt u uit vele verschillende soorten modellen kiezen voor een trap. Daarnaast is het mogelijk om ook de trap zelf te plaatsen of om het te laten doen. Laten we een aantal materialen van een trap bespreken en ook een aantal modellen trappen. Zo krijgt u een goed beeld van wat er allemaal mogelijk is.

De verschillende modellen trappen

Er zijn een groot aantal verschillende soorten modellen trappen. Hieronder zullen we een aantal van de belangrijkste trappen met u bespreken. De belangrijkste soorten trappen zijn:

  • Een rechte steektrap. Dit is een eenvoudige trap welke gemakkelijk is te belopen.
  • Een kwartdraaitrap. Dit is een trap welke boven en ook onderaan een draai kent. Het is een sierlijke trap.
  • Een bordestrap. Dit is een trap welke twee rechte steektrappen kent en daartussen een rustvlak of bordes kent. Het is een zeer veilige trap.
  • Een wentel- of draaitrap. Dit is een zeer sierlijke trap welke weinig plaats inneemt.
  • Ruimte besparende trappen. Vooral voor zolders en kelders wordt er gekozen voor een ruimtebesparende trap. Er wordt gekeken hoe op een zo effectief mogelijke manier een trap geplaatst kan worden.

De verschillende materialen voor een trap

Als u een trap laat maken dan kunt u kiezen voor een metalen trap, maar ook voor een houten trap. Op het gebied van metaal kunt u voor een verschillend aantal soorten kiezen. Bij hout is de keuze veel groter. En dat is goed nieuws! U kunt dan immers de trap kiezen van het materiaal welke bij uw huis en inrichting past. Door dit te doen zult u nog meer genieten van uw trap.